NATIVUS

Bemutatkozás

A háttér

Családi vállalkozásunk számára a természetközeliség, a természet tisztelete és szeretete mindig is központi helyet foglalt el:

több évtizede foglalkozunk erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással, vadásztatással, valamint ezekhez szervesen kapcsolódva vendéglátással.

Tevékenységeink során szerzett tapasztalatainkat kihasználva és ötvözve, 2020. augusztus 27-én léptünk egy újabb szintet: ekkor került átadásra Nativus Vadhúsfeldolgozó üzemünk.

Filozófiánk

"A természetből természetesen”

Mottónk hűen tükrözi célunkat, hogy a vadhús - mint az egyik legegészségesebb húsfajta, - mind küllemében, mind belső értékeit, tápanyagtartalmát megőrizve, adalékanyagoktól mentesen, a legszigorúbb előírásokat betartva, kiváló minőségben kerüljön a boltok polcaira és onnan az asztalokra.

Termékeink

Háromféle vadhús termékkategóriát készítünk üzemünkben:

- Előhűtött, fagyasztott vadhúsok

- Lőtt, fagyasztott szárnyasok
- Késztermékek
Egyik kiemelt késztermék kategóriánk a Sous Vide, amiből háromféle húskészítményt készítünk: Sous Vide Dámszarvas comb, Sous Vide Őzcomb és Sous Vide Gímszarvas comb. A szuvidált vadhúsokhoz kétféle szószt lehet párosítani, édes variációként az Újfehértói fürtös meggyszószt, illetve sós variációként az Erdei gombamártást.
A második késztermék kategóriánk a Füstölt, érlelt húskészítményeink. Ide tartoznak a snack kolbászok, a szárazkolbászok, a szalámik és a sonkák.
Készítünk továbbá Füstölt-főtt hústermékeket is, ami a felvágott, a grillkolbász, a pároskolbász és a virsli termékeinket foglalja magában.

Missziónk

Célunk a magyarországi vadhúsfogyasztás népszerűsítése, mennyiségének és minőségének növelése.

Prémium termékeinkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy a vadhús kiemelkedő beltartalmi és gasztronómiai értékekkel rendelkező, egészséges, ízletes, sokoldalú és megfizethető választás, sous vide kínálatunk segítségével pedig bárki tökéletes minőségű fogásokat varázsolhat az asztalra – akár a mindennapi étkezésekhez, akár különleges alkalmakhoz – mindössze néhány perc alatt.

Díjak és elismerések

Vadhúsfeldolgozónk 2020-ban elnyerte a Portfolio Agrárdíjak rendezvényén Az év agrárberuházásacímet. (Cikk: Az agrárium legjobbjai között)

A Sous Vide Dámszarvas comb termékünk 2021-ben, a vadászati világkiállítás keretein belül megrendezett 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) Élelmiszeripari Nagydíj I. helyezett kitüntetést érdemelte ki. (Cikk: Megnyílt a 80. OMÉK)